Malo Sutra je umjetnička organizacija osnovana krajem 2017. godine od strane Brune Isakovića i Mie Zalukar, dvoje plesača i koreografa koji su već duži niz godina prisutni na domaćoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni. 

Do sada su u produkciji UO Malo sutra realizirane predstave Odjednom odasvuda i Shake it off, a trenutno je u pripremi nova produkcija Kill Bill koja će imati svoju premijeru u 2019 godini.

.

.

.

.

.

.

Bruno Isaković (1981), plesni umjetnik, diplomirao je na akademiji Amsterdam School of the Arts 2009 godine. Kao član Studija za suvremeni ples je od 2012 godine realizirao 5 predstava (Large, Surprised Body, Pokretač, Zaziv, Nečastive za 11 izvođača). Surađuje s brojnim koreografima i kazališnim autorima (Francesco Scavetta, Ivana Muller, Irma Omerzo, Ana Vnučec, Jan Martens, Kainkolektiv, Silvija Marchig, Pavle Heidler, Aleksandra Janeva Imfeld, Mila Pavičević, Ana-Maria Bogdanović, Katarina Pejović, Mia Zalukar).

Bruno Isaković - Malo Sutra

Bruno Isaković je umjetnički direktor Sounded Bodies festivala te voditelj programa plesnih rezidencija u okviru festivala Perforacije.

Kao autor djeluje na području plesa, performansa i aktivizma.
Nečastive, autorski rad u vlastitoj izvedbi je gostovao u mnogim zemljama u svijetu (SAD, Japan, Španjolska, Engleska, Peru, Koreja, Filipini, Hong Kong, Brazil, Australija, Južna Koreja). Solo je također postavljen u izvedbi Ane Vnučec, i filipinskog izvođača Josh-a Serafin-a. Postava za 11 izvođača realizirana je u suradnji SSP-a i festivala Perforacije, gostovala je u Mađarskoj, Italiji i SAD-u.

Predstava Disclosures premijerno je okupila američke izvođače, svoju je premijeru imala na Queer New York festivalu, a predstava se postavila i sa hrvatskim izvođačima, pod naslovom raSkrivanja, u suradnji sa Katarinom Pejović.

Fade into je rad u trajanju od 5 sati, izvodi se u muzejima, a realiziran je i premijerno izveden u muzeju Reina Sofia u Madridu te je gostovao u MaMbo – Bologna Museum of Modern Art, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, The Glucksman Gallery u Irskoj, Zhou B Art Centru u Chicagu.

Odjednom odasvuda je rad realiziran u koatorskoj suradnji sa Miom Zalukar, premijerno je izveden u sklopu Perforacije festivala u Zagrebu te je gostovao diljem Hrvatske i SAD-u, priprema se i Japanska verzija u suradnji sa Nanako Nakajima.

Isaković predaje plesne i istraživačke radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao gostujući predavač vodio je radionice na sveučilištu izvedbenih umjetnosti Bilgi u Istanbulu i na ADU, odjel suvremenog plesa u Zagrebu, TSEKH School u Moskvi, Instituto de Artes Mauricio Kagel u Buenos Aires-u, plesnom centru Dance Ireland u Dublinu.

Više informacija o umjetniku i autorskim radovima na linku www.brunoisakovic.org

Mia Zalukar je plesačica i koreografkinja koja živi i radi u Zagrebu. Nakon završene srednje škole Ane Maletić nastavlja svoje profesionalno obrazovanje na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu. Završava BA menadžmenta u kulturi u Hrvatskoj.

Tijekom plesne karijere, surađuje sa mnogim hrvatskim koreografima kao što su Marjana Krajač, Irma Omerzo, Bruno Isaković, Roberta Milevoj i Martina Granić.

2015. godine, zajedno sa kolegicama dobiva strukovnu nagradu za najbolji izvođački ansambl predstave Varijacije o osjetnom koreografkinje Marjane Krajač, a 2016. godine je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju žensku ulogu u predstavama Nečastive i raSkrivanja autora Brune Isakovića.

2016. godine nastavlja surađivati sa Brunom Isakovićem u koautorskom projektu Odjednom odasvuda, s kojim gostuju u Hrvatskoj i inozemstvu, a već sljedeće godine zajedno osnivaju umjetničku organizaciju Malo sutra, kroz koju u 2018. godini produciraju svoju drugu koautorsku predstavu Shake it off koja je premijerno izvedena 5. lipnja 2018. godine.

Radi kao nastavnica u Umjetničkoj školi Franje Lučića, predavajući scensku praksu, ritmiku i suvremeni ples.